Opties Sauna Chaleur

Options

Biomat saunaoven

<< Biomat oven,
     met sturing/bediening
     van de biomat oven.


Econ D2 sauna sturing

Indien u een biomat oven in de sauna wenst, geeft dat een meerprijs van € 550,00

De Chaleur Biomat oven:
De biomat oven is een oven met dubbele functie.
Met een biomat oven kunt u de ene keer een dampsauna met matige temperatuur programmeren, en de volgende keer een klassiek Finse saunabeurt.

De biomat oven heeft 2 compartimenten, in het ene compartiment bevind zich het warmte element, waartussen de stenen geplaatst worden, het andere compartiment vult u met water of een aroma naar keuze, en laat dat verdampen waardoor er een vochtig klimaat in de sauna ontstaat.

Indien u een biomat oven in de sauna wenst, is het niet mogelijk om ook een EXTRA infrarood systeem in de sauna te bouwen.

Zowel in elementbouw als blokhutsauna mogelijk.

Kleurenthetrapie:

Optioneel kan er ook een kleurlicht therapie set in het plafond van de sauna worden ingebouwd.
De geïnstalleerde gekleurde lampen kunnen individueel aangeschakeld worden. Als u de gekozen kleur voor het eerst gebruikt, adviseren wij om deze aan te schakelen voor een periode van max. 15 minuten. Na een aantal keren kunt u deze periode verlengen tot max. 30 minuten.
Op de Canadian Liner is de kleurtherapie standaard.

                                                  Digitale sturing kleurentherapie, klik op afbeelding voor vergroten >>
Sturing kleurentherapie

Kleurentherapie Armatuur

Groen: heeft betrekking op de spijsvertering. Het beïnvloed de spijsverteringszenuwen, maag, ingewanden, blaas, bloedarmoede, duizeligheid, abcessen en koorts.
Rood: heeft betrekking op het bloed en de genitaliën. Het beïnvloed het opgebouwde bloed (aders zijn rood), spieren, pezen, wonden, infecties, koorts en het zuur.
Geel: heeft betrekking op het zenuwstelsel en de ademhaling. Het beïnvloed de organische zenuwen, verlicht hoofdpijn, stemproblemen, longen, bronchitis en ademhaling.
Blauw: heeft betrekking op chronische aandoeningen. Vermindering van de weerstand en virusontwikkeling.
De functie is het verminderen van organische activiteiten zoals metabolische productie, chronische ziekten, constipatie, reuma, verkoudheden, verlammingsverschijnselen, huidaandoeningen, aderverkalking, depressiviteit en verkalkingen.

Kleuren Therapie

Achtergronden, historie en toepassingen:
Kleurentherapie of Chromotherapie is de wetenschap die door middel van verschillende kleuren de vibraties van het lichaam stabiliseren of wijzigen. Deze vibraties bepalen gezondheid, rust en harmonie.
De kleur straling kan zichtbaar of onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. De straling kan ofwel fysisch via directe bestraling van een lichtbron zijn, of via suggestietechnieken, meditatie of visualisatie.
Genezen door gebruik van kleuren was waarschijnlijk één van de eerste technieken door de mens gebruikt. Immers de natuur zelf gebruikte dit middel om organismen in balans en ritme te houden. Toen de eerste mens op aarde was werd hij gevoed en verwarmd door de stralen van de zon. De kleuren van de flora en fauna bepaalden zijn temperament en gemoedstoestand. De ritmes van de wind en het geruis van de zee wiegden hem in slaap. De eerste mens had niet de wetenschap of de kennis van de moderne mens, maar had ook niet de psychiatrogenische of iatrogenische ziekten die ontstaan door inbeelding. De eerste mens had de kennis om te leven volgens de wetten van de natuur. Kleur is essentieel in het genezingsproces, afgezien of de artsen zich daar bewust van zijn of niet.

                                                                              Voor algemene informatie over "de sauna"  klik hier

De standaard accessoires die bij de sauna's inclusief zijn.

Accessoires

Sauna Stenen
15 KG saunaoven stenen.

Siliconen kabel
Siliconenkabel om de oven mee aan te Sluiten

Sauna hoofdsteun
3 stuks standaard

                         Ovenrek >>

Sauna Ovenrek

sauna Oven << Saunaoven 6 of 8 KW
naar keuze.


Sauna Sturing

Digitale bediening.

Sauna Bodem rooster
Sauna bodemrooster.